[Logo] T.C. Yükseköğretim Kurulu Bilgi Paylaşım Forumu
  [Search] Ara   [Recent Topics] Son Konular   [Hottest Topics] Yeni Konular   [Members]  Üye Listesi   [Groups] Ana Sayfaya Git 
[Register] Kayıt Ol / 
[Login] Giriş 
Teknik Öğretmenler Ne Zaman Teknoloji Mühendisi Olacak
Forum Dizini » Teknik Öğretmenler için Mühendislik Tamamlama
Yazar Mesaj
bilginnn

Katıldı: 02/02/2012 08:48:40

Sayın yök üyeleri alınan kararla teknik eğitim fakültelerini kapattınız bizleri olmayan fakültelerin mezunları durumuna getirdiniz.. Zaten bunu yapmanızın sebebi teknik eğitim fakültelerinin misyonunu doldurduğu mezunlarının unvan sıkıntısı yaşadığı avrupada bu fakültelerinin denkliğinin olmadığı vs.. sıkıntıları çeken biz mezunlar için ne zaman bir düzenleme yapılacak...bizler kamuda ve özel sektörde unvansız çalışmaya devammı edeceğiz.. bizlerin elinde ayrıca 3795 sayılı kanun var, bu kanunun 1992 yılında çıkarılma gerekçesi biraz evvel bahsettiğm sorunlardı.. (teknik eğitim fakültelerinin misyonunu doldurduğu mezunlarının unvan sıkıntısı yaşadığı avrupada bu fakültelerinin denkliğinin olmadığı vs.. ) bizlerin 20 yıllık çilesi dolmadımı??? Yökün bir an evvel bu konular el atıp mağduriyetlerimizi gidermesini bekliyoruz..artık olmayan fakültelerin mezunu olmak kamuda ve özel sektörde unvansız çalışmak istemiyoruzz.. saygılarımla....
hesahin

Katıldı: 01/02/2012 13:25:08

Destekliyorum.
matisa

Katıldı: 02/02/2012 10:38:51

Burada yazılan yorumları kendimiz yazıp kendimiz mi okuyoruz.

Teknik Eğitim Fakültesi mezunları için YÖK ne düşünmektedir.

Çilemiz ne zaman bitecek.

Sesimiz ne zaman duyulacak.
hiko33

Katıldı: 02/02/2012 12:44:35

bilginnn kardeşime bende madurum hem ösymnin eski yönetiminden şimdi ise mecburen gittiğimiz teknik eğitimden dolayı ne ünvan nede atamamız yapıldı. düşünebiliyor musun biz öğretmenliğini yaptığımız bölüme teknisyen kadrosu ile ilgili alımlarda bizim başvurma olanağımız bile yok. bu kadar adaletsizlik olabilir değişen türkiyede okumanın suç olmadığı bir ortam olmalı. çünkü ne lisanstan alım yapıyorlar nede liseden sınava girebiliyoruz bari adam lise diplomasını kullana bilsin. lisans bitirerek türkiyedeki yüz kızartan en ağar suçu mu işledik, bununla birlikte aynı özlük haklarının olmasına karşın örn adalet bakanlığı sınavlarında liselilerle yarıştırıyorlar bu bir adaletsizlik değil mi? lütfen bunu yetkililer görsünler artık. okuyan toplumu desteklemek gerekmez mi? ben şahsen bana lisans diplomamı geri verme şansım olsa diplomayı verip liseden sınava girip teknisyen olarak atanmak isterim. bu bir maduriyyet değil midir? hak adalet hukuk olmadan toplum düzelmez.
msuat

Katıldı: 01/02/2012 17:27:44

05.1992 tarihinde Bakanlar Kurulu 3795 nolu kanun ile Teknik Eğitim Fakültesi Mezunlarına tamamlama eğitimi ile Mühendis olabilme hakkı tanıdı.
Ancak gecen 20 yıllık süre zarfında hala bu kanun uygulanmadı biz bu kanun artık uygulanmasını istiyoruz; çünkü teknik eğitimliler olarak öğretmen atamalarımız hemen hemen yok gibi ve
özel sektör ve kamuda bir unvanımız bulunmamaktadır. Daha önce uğraşlarımız sonucunda veya bu konu hakkında YÖK'ten yardım istediğimizde hep çalışmalarımız sürmektedir cevabını
alıyoruz. Artık bu sorun yüzlerce TEKNİK EĞİTİM FAKÜLTELİ 'nin kanayan yarası haline gelmiştir. artık bu sorunun çözülsün istiyoruz.

Bu mesaj 1 kez düzenlendi. Son güncelleme 02/02/2012 14:41:32 tarihinde yapıldı.

mustafa27

Katıldı: 02/02/2012 16:53:21

biz bu ülkenin eğitimli kişileriyiz,bilerekmi yapılmıyor söyleyinde bilelim sizle ilgilenmicez bu ülkenin gelişmesini istemiyoruz mu diyorsunuz.bu teknik öğretmene artık bi çözüm bulun yada bulmayın biz kendi çözümümüzü biliyoruz.ya teknik öğretmen kadrolarını genişletin yada bize ünvan verin(mühendislik tamamlama vb. gibi) 4 yıl boyunca okadar harç ödedik,uğraştık,zorlandık ailemize kendimize,vatanımıza iyi,nitelikli bir birey olmak için. bir şeyler yapında en azından vijdanınız iyi olsun bu işin diğer tarafıda var 70 bin teknik eğitimlinin hakkı var sonuçta.
termal_bariyer

Katıldı: 02/02/2012 17:51:04

Eski mezunlar için çok acele bir düzenlemeye ihtiyaç var.Birçok TEF mezunu ortada kalmış durumda.Artık ne akademik ilanlarda ne de yl dr başvurularında TEf mezunlarına yer verilmiyor ve sanki bu memleketin insanı değilmişiz gibi görmezden gelinip uzaylı muamelesi yapılıyor.
iletken

Katıldı: 02/02/2012 16:09:59

eski yök başkanı bir televizyon porogramında konu ile ilgili çalışmalarının olduklarını ve teknik öğretmenlerin sabır etmelerini istemişti... umudumuz o ki yeni yök başkanın, devam eden çalışmayı hızlandırıp en kısa zamanda hayata geçirmesidir.
foreverever

Katıldı: 02/02/2012 14:21:44

duyarlar ama genellikle duymuyormuş gibidirler ve sürecin devam ettiğini gayet bilimsel bir dille açıklarlar.
Cemil BOZ

Katıldı: 01/02/2012 20:39:01

MAALESEF TEKNİK EĞİTİM FAKÜLTESİ DİYE BİR BÖLÜM YOK ARTIK KAYIP NESİL OLARAK YERİNİZİ ALDINIZ SANIRIM
yusese

Katıldı: 02/02/2012 20:33:22

Sayın YÖK üyeleri, ben değişen ösym sisteminin ve dolayısıyla teknik eğitim fakültesinin normal şartlar altında son mezunu olacağım. Okul olarak hatırı sayılır bir üniversitede iyi bir
eğitim almama rağmen mezun olduktan sonra ilerisi için ne yazık ki umutla bakamıyorum. Çünkü artık herkesin bildiği üzere "ünvan" gibi büyük bir sorunumuz var. Yurt dışında
tamamlama eğitimi verilirken 1992 yılındaki kanunla hakkımız olan tamamlama eğitiminin neden hala daha uygulanmadığını merak ediyorum. Bizler üniversite kazanmış 4 yıllık fakülte
okumuş insanlarız ancak ülkemizde 2 yıllık önlisans mezunlarına bile DGS ile mühendislik imkanı tanınırken bizler için hala daha bir düzenleme söz konusu değil. Ayrıca TEF'in
kapanmasından dolayı son olarak yüksek lisans imkanı da bizlerin elinden alınmış oldu. Dolayısıyla üniversitelerde bile öğretmen olamayacağız. Ancak ülkemizde mühendis kökenli bir
vatandaş, formasyon alıp öğretmenlik yapabiliyor. Bu şartların eşitlenmesini ve ortadaki haksızlığın giderilmesini talep ediyorum.
foreverever

Katıldı: 02/02/2012 14:21:44

yazdığımız birçok şeyi yayınlamıyorsunuz yani sistem aynı sistem tebrikler.
oguzhakan83

Katıldı: 03/02/2012 00:38:58

05.1992 tarihinde Bakanlar Kurulu 3795 nolu kanun ile Teknik Eğitim Fakültesi Mezunlarına tamamlama eğitimi ile Mühendis olabilme hakkı tanıdı.
Ancak gecen 20 yıllık süre zarfında hala bu kanun uygulanmadı biz bu kanun artık uygulanmasını istiyoruz; çünkü teknik eğitimliler olarak öğretmen atamalarımız hemen hemen yok gibi ve özel sektör ve kamuda bir unvanımız bulunmamaktadır. Daha önce uğraşlarımız sonucunda veya bu konu hakkında YÖK'ten yardım istediğimizde hep çalışmalarımız sürmektedir cevabını alıyoruz. Artık bu sorun yüzlerce TEKNİK EĞİTİM FAKÜLTELİ 'nin kanayan yarası haline gelmiştir. artık bu sorunun çözülsün istiyoruz.tabi bide şu varki yaklaşık 10 yıldır hem ataması olmayan hemde özel sektörde bir konum sahibi olmadan çalışan arkadaşlarımızıda göz önüne alarak 05.1992 tarihinde Bakanlar Kurulu 3795 nolu kanun daha esnek hale getirilerek ve gerekli şartları taşıyan arkadaşlara uzaktan egitim verilerek hakımız olan mühendizlik ünvanının verilmesini istiyoruz
oguzhakan83

Katıldı: 03/02/2012 00:38:58

teknik öğretmenler olarak bizler okumuş oldugumuz en az 3 yıllık lise egitiminden sonra en az 4 yılda öğretmenlik okuduk ve hem mühendizlik derslerini aldık hemde öğretmenlik formasyon derslerini aldık bizlerin mühendizlerden eksiğimizin olduğunu düşünmüyorum 4 yıldır özel sektörde çalışıyorum çogu mühendizden iyi oldugumu biliyorum.bizler hem pratikte hemde uygulamada mühendizlerden daha iyiyiz. sayın yök yetkillileri bizlerin bu duruma dümemizin en büyük etkeni sizlerin 1998 yılında katsayı uygulamasını getirmenizve bizlere kendi bölümümüzün mühendizliğini seçtirmemenizdir. bu yüzden hakkımız olan mühendizlik unvanının verilmesini istiyoruz.
geo

Katıldı: 02/02/2012 23:37:36

Mesajlar büyük ihtimal YÖK Başkanı veya yetkililer tarafından okunuyordur, çünkü forum çok yeni ve çok az mesaj var. Evet Teknik Eğitim Fakültesi Mezunu Teknik Öğretmenlerin Mühendislik Tamamlama eğitimi almaları ile ilgili bir yasa var, fakat yıllardır uygulanmıyor.

TEF mezunları için mühendislik sınavı yasaya göre her yıl açılmalı ve yasa uygulanmalıdır. Yasa ile verilen bir hakkın uygulanmaması ve engellenmesi bir hukuk devleti için büyük bir hatadır.

Forum Dizini » Teknik Öğretmenler için Mühendislik Tamamlama
Git: